Indholdsstoffer

Indholdsstoffer

Indholdsstoffer - Canikur tyggetabletter

43

Glukose og elektrolytter

Hurtig rehydrering og kompensation for elektrolyttab. 

Canikur tyggetabletter indeholder glukose og elektrolytter, som har til opgave at genoprette vand- og elektrolytbalancen. Kroppen taber i forbindelse med diarré uforholdsmæssigt mange elektrolytter, samtidig med at kroppens naturlige vandindhold bliver forstyrret. Ved længerevarende diarré udtørres kroppen tilmed. Dette skal stoppes og kompenseres, men ideelt set forhindres. 

Ud over at genoprette vandindholdet i kroppen overtager elektrolytterne også en bufferfunktion, som modvirker en forsuring af organismen. Og så har glukosen til formål at tilføre energi – sammen med risstivelsen – så din hund hurtigt kan få mere energi.

Risstivelse

Perstalstik og fæcesregulerende.

Risstivelsen er let fordøjeligt, hypoallergenisk næringsstof, som sikrer en langsom glukosefrigivelse. Dermed fungerer det både i forbindelse med absorbering af vand og som energikilde. Derudover vil risstivelse forlænge transittiden i tarmen og giver derved øget mulighed for vandabsorption fra tyktarmen.

Mineralsk ler

Eliminering af toksiner og vira. Beskyttelse af slimhinden.
 
Både kaolin og sepiolit er mineralsk ler. Sammen med andre mineralske lere kaldes de ofte medicinsk ler for deres anvendelse i forbindelse mave- og tarmsystemet hos mennesker og dyr. I Canikur Pro er den mineralske ler Montmorillonit. Fælles for dem alle er, at de har en stor overflade, som kan binde forskellige substanser i tarmsystemet for at inaktivere dem. Kaolin og sepiolit resorberes (fordøjes) ikke og leder således de bundne stoffer ud af tarmen. På samme tid beskyttes tarmens slimhinde.

Citruskvas og lecitin

Fastere afførring. Nedsætter tarmbevægelsen (perstaltikken). Letter optaget af vand i kroppen.

Citruskvas (restprodukt fra produktion af saft fra citrusfrugter) indeholder pektin og hemicellulose, som er med til at give en fastere afføring. Citruskvas eller citruspektin tilfører endvidere den type fibre, der har en høj fermenteringsgrad (lav opløselighed) hos hunde. Citruskvas overtrækkes med lecitin (som f.eks. også findes i mælk eller æggeblomme). Kombinationen ad citruspulp/lecitin kan binde patogene bakterier, inaktivere dem og fjerne dem fra tarmkanalen. Citruskvas understøtter desuden tarmbevægelsen (perstaltikken) og næringspassagen i tyktarmen på en positiv måde. Dette letter optaget af vand i kroppen gennem tarmen, hvilket er forudsætningen for en normaliseret afføringskonsistens.

Indholdsstoffer - Canikur Pro pasta

Canikur Pro pasta

Probiotika

Probiotika dækker over en række af mikroorganismer, herunder primært mælkesyre- og bifidobakterier, som tillægges sunhedsfremmende egenskaber. Probiotiske bakterier findes i forvejen naturligt i tarmen, men stress og levevis kan reducere deres antal, og der kan derfor være brug for et tilskud gennem kosten.

Canikur Pro indeholder den probiotiske mælkesyrebakterie Enterococcus faecium. Enterococcus faecium har evnen til at overleve passage i maven og tilføjer gunstige tarmbakterier som forbedrer og vedligeholder tarmfloraen.

Prebiotika

Det prebiotiske gæreekstrakt, som Canikur Pro pasta indeholder, hedder Bio-Mos-C og er udviklet specielt til at stimulere væksten og aktiviteten af gavnlige bakterier, såsom lactobacillus og bifidobakterier. Samtidig reducerer Bio-Mos-C antallet af uønskede bakterier i maven.

Mineralsk ler

Det mineralske ler bentonit (med højt indhold af montmorillonit) binder toksiner (giftstoffer) og vira og dermed fjerner disse fra maven. Montmorrillonit er dermed med til at bekæmpe diarré og sikre en hurtigere lindrende virkning på virusinfektioner.