Rejsestress og diarré? Tips til ferie med de firbenede.

Rejsestress og diarré?

Rejsestress kan føre til diarré hos vores firbenede venner

Forberedelse er alt, især på en ferietur med dyr. For at ferien skal være virkelig afslappende for kæledyr og dyreejere, er der et par punkter at overveje.

Mens katte foretrækker deres sædvanlige miljø, vil hunde gerne ledsage deres ejer på rejsen. 

For at sikre sundhed og ferieglæde for dyr- og dyreejere på ferie, skal bagagen, især førstehjælpskassen, også skræddersys til hundens behov.

Rejse betyder lange bilrejser eller flyveture, pludselige ændringer i vejret og forandring af de kendte omgivelser, de daglige vaner i forbindelse med rejsen eller ritualer. Så det kan hurtigt komme til en "nervøs" mave, hvilket fører til stressrelateret og sædvanligvis ukompliceret diarré.

Undgå diarré mens du rejser og hjælp, når der er behov for det.

Med stressdiarré sker der en svækkelse af tarmfloraen - de såkaldte "gode" tarmbakterier, som har vigtige opgaver i tarmen. Til sådan stressrelateret diarré kan det være nyttigt at give et fodertilskud for at undgå diarré. Ideel er en kombination af de tre ingredienser: tarmbakterier (probiotika), understøttende næringsstoffer (præbiotika), og medicinsk ler, der fungerer som en beskyttelse af slimhinden.

Med forberedelse og tilførsel af gunstige tarmbakterier før I rejser, kan disse naturlige præparater styrke tarmene og hjælpe til i tilfælde af sygdom (f.eks. Canikur Pro til hund og kat). Sådan støtte kan starte så tidligt som 2-3 dage før rejsen, eller det kan startes, når diarré opstår, og gives et par dage efter afføringen er normal. 

Selv på ferie, bør dyrlægen konsulteres, hvis afføringen ikke har normaliseret sig efter to dage, der er vandig eller blodig diarré. Også hvis den generelle tilstand er forstyrret, hvis der er opkastning, hvis der er mavesmerter, eller hvis dit dyr stadig er meget ungt.

Og hvad med katten?

Dyreelskere bør kun rejse med katte, hvis rejsen fører til et kendt sted i længere tid, ellers foretrækker katte deres sædvanlige miljø. Ideelt set kommer en ”katteplejer” regelmæssigt forbi jeres hus under ferien. Plejeren skal informeres om alle kattens præferencer, sygdomme og dyrlægens adresse. Alternativt er der professionelle kattepensioner tilgængelige, som har stor erfaring med tilpasning til et fremmed miljø.

Godt forberedt, intet står i vejen for en afslappende og aktiv ferie med en hund. Og katten ser frem til at se dig igen.

Huskeliste:

Mere om Canikur Pro pasta

Velsmagende pasta, der indeholder hjælpestoffer, der forbedrer og vedligeholder hundens eller kattens tarmflora.

  • Naturlig hjælp til en sund mave.
  • Tredobbelt funktion: probiotikum, prebiotikum og mineralsk ler kombineret i én formulering.
  • Anvendes ved ubalance i tarmen.
  • Kan anvendes som supplement til medicinsk behandling.
  • Kan bruges forebyggende.
  • Praktisk og let anvendelig doseringssprøjte.
  • Velsmagende pasta som hunden og katten let accepterer.
Læs mere
Mere om Canicur Pro pasta
Canikur Pro tuber

Mere om Canikur tabletter

Diætetisk fodertilskud udviklet specielt til hunde til mindskelse af absorptionsforstyrrelser i tarmsystemet ved akut diarré.

  • Et enkelt og godt alternativ til faste.
  • Indeholder stoffer, som beskytter tarmvæggen samt normaliserer afføringens konsistens og aktivitet i tarmen.
  • Giver hunden ekstra energi og forbedrer salt- og væskebalancen.
Læs mere
Mere om Canikur tabletter
Canikur tyggetabletter

Hvor kan jeg købe Canikur?

Vores produkter kan købes hos dyrlæger, dyrehandlere, velassorterede apoteker samt udvalgte webshops.

Du bør kontakte dem og spørge om de har produktet hjemme eller mulighed for at bestille det til dig.

Find forhandler